Yritys

Juustoa Jämsästä jo 10 vuotta

Jokilaakson Juusto on pieni ja ketterä toimija, joka on löytänyt kymmenen toimintavuotensa aikana paikkansa isojen yritysten joukossa. Palvelemme sekä elintarviketeollisuutta, että kuluttajia aidosti asiakaslähtöisesti. Haemme ratkaisuja erilaisiin tarpeisiin yhdessä asiakkaan kanssa. Aidot maut ovat tuotannon lähtökohtana. Hyvät raaka-aineet ja yksinkertaiset, perinteikkäät reseptit ovat olleet kulmakiviä jo kymmenen vuotta. Tuotteemme ovat yltäneet Tähtituote-finalisteiksi jo kolme kertaa.

Haistelemme jatkuvasti uusia trendejä, kehitämme ja kokeilemme, sanoo toimitusjohtaja Esa Luomanperä.

Tehdashallimme sijaitsee Jämsässä, hyvien liikenneyhteyksien varrella. Jämsä valikoitui toimipaikaksi luontevasti, sillä paikkakunnan juustoperinteet ulottuvat pitkälle. Paikallinen osuusmeijeri aloitti 1960-luvulla ensimmäisenä myyntivalmiin juuston pakkaamisen. Juustojen pakkaustoiminta jatkui Jämsässä vuoteen 1997. Jokilaakson Juusto Oy:n tuotanto alkoi vuonna 2004 vanhassa tehdaskiinteistössä Lukkoilantiellä.

Lähdimme liikkeelle tyhjästä, sillä alussa ei ollut koneita, tavarantoimittajia, henkilökuntaa, saati asiakkaita, Luomanperä kertoo.

Tuotantotiloja ja sähköisiä hallintajärjestelmiä on uudistettu ja kehitetty jatkuvasti. Tuotantolinjoja on modernisoitu ja uusia linjoja otettu käyttöön. Tämän ansiosta tuotevalikoimaamme on voitu laajentaa. Osaava ja sitoutunut henkilökunta on tärkein voimavaramme. Kaikki tekevät kaikkea, mikä lisää sekä työn mielekkyyttä että toiminnan joustavuutta Vaihtuvuus on todella vähäistä. Työntekijöitä meillä on reilu parikymmentä.

Laatu on meille tärkeää

Saimme ISO 22000-sertifikaatin käyttöömme 2010. Laatujärjestelmän kehittämiseen osallistui koko henkilökunta.  ISO 22000 on sertifioitu elintarviketurvallisuusstandardi, joka sisältää mm. vuorovaikutteisen viestinnän, järjestelmähallinnan ja vaarojen torjunnan ja jossa elintarvikkeisiin liittyvät riskit on minimoitu. Sertifikaatti on todiste ennakoivasta suhtautumisesta elintarviketurvallisuuteen.

Sertifikaatin myötä sisäisten prosessien hallinta on tehostunut ja epäonnistumisten vaarat minimoitu. Se on auttanut keskittymään tärkeimpiin elintarviketurvallisuuden haasteisiin. Sertifikaatti on lisännyt kuluttajien ja asiakkaiden luottamusta, avoimuutta sekä parantanut kilpailukykyämme.

Henkilökunnan osallistuminen sertifiointijärjestelmän kehittämiseen on entisestään lisännyt työmotivaatiota. Laatujärjestelmä on virtaviivaistanut tuotantoa ja toimintatapoja.

Pyrkimys jatkuvaan laadun kehittämiseen ja halu pysyä kilpailukykyisenä muuttuvassa markkinatilanteessa laajensimme laatujärjestelmäämme FSSC 22000 – sertifikaattiin toukokuussa 2015. Laajennuksen myötä kiinnitämme aiempaa enemmän huomiota mm. spesifikaatioihin ja dokumentaatioon.


oiva_logoteksti_rgb

-järjestelmä

Oiva on järjestelmä, jossa elintarvikevalvonnan tulokset tuodaan kuluttajien tietoon. Tarkastustulokset julkaistaan Oiva-raportteina internetissä. Oiva-raportissa arvioidaan hymynaamoin yritysten elintarviketurvallisuutta. Järjestelmää koordinoi Elintarviketurvallisuusvirasto Evira. Oivan mukaisia tarkastuksia tekevät kuntien elintarvikevalvojat valvontasuunnitelman mukaisesti. Oivan tavoitteena on tulosten julkaisun lisäksi yhtenäistää valvontaa sekä lisätä elintarvikealan toimijoiden ja viranomaisten toiminnan avoimuutta. Oiva kannustaa elintarvikealan yrityksiä pitämään huolta elintarvikehygieniastaan ja tuotteiden turvallisuudesta. Elintarvikelainsäädäntö ei ole muuttunut, vaan Oiva perustuu nykyisiin voimassa oleviin vaatimuksiin. Arjessa Oiva näkyy eniten siinä, että Oiva-raportit julkaistaan kuluttajien käyttöön.

Jokilaakson Juusto Oy:n Oiva-raportin pääset lukemaan TÄSTÄ.