Näitä aineksia tarvitset
4 ruokailijalle
- 1 rkl Jokipoika Gheetä eli kirkastettua voita
- 1 kpl sipuli
- 1 kpl valkosipulinkynsi
- 6 kpl kiinteää perunaa
- 6 dl vettä
- 1 kpl kalaliemikuutio
- 250 g Jokipoika sulatejuustoa
- 300 g lohta, keittokuutioina
- 50 g kylmäsavulohta
- tilliä ja kevätsipulia
Tee näin:
Hienonna sipulit, kuoritut ja lohkotut perunat, kuullota hetki kirkastetussa voissa. Lisää vesi ja liemikuutio, kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua 10-12 min kunnes perunat ovat kypsiä. Lisää kuuman keiton joukkoon paloiteltu sulatejuusto ja sekoita. Lisää lopuksi lohipalat, hautua noin 5 minuuttia kunnes kala on kypsää ja viimeitele hienonnetulla tillillä sekä kevätsipulilla.