Jokilaakson Juustolta kolme tuotetta Lidlin vientikilpailun finaalissa

Vegaaniset Ilo-cashewtuotteet pääsivät jatkoon

Vegaaniset Ilo-cashewtuotteet pääsivät jatkoon

Lidlin Vauhtia vientiin kilpailuun osallistui yli sata tuotetta, joista finaaliin valittiin 15. Jokilaakson Juustolta finaaliin pääsi kolme vegaanista Ilo-tuotetta: Cashew-chilidippi, Cashew parm ja Cashewpohjainen proteiinivanukas, choco-caramel.

– Olemme jatkoon valinnasta tosi iloisia. Vienti on ollut tavoitteenamme, kun olemme kehittäneet vegaanisia cashewpohjaisia tuotteita, kertoo toimitusjohtaja Esa Luomanperä Jokilaakson Juustolta.

– Suomen ruokavienti voi nojata eri maissa eri vahvuuksiin. Ruotsissa arvostetaan perinteisiä Suomi-tuotteita ja jossakin muussa maassa voimme erottautua erikoisruokavalio-osaamisella. Vegaaniset tuotteet ovat tällä hetkellä kiinnostavia joka puolella Eurooppaa, Lidl Suomen kaupallinen johtaja Mikko Forsström sanoo Lidlin tiedotteessa.

Finalistit

  • Finlandia Candy: Revontulimarmeladi
  • Finnforel: LoHi savustettu kirjolohifilee
  • Görans: Döner kebablastut
  • Jalostaja: Auran valkosipuli-persiljalevite
  • Jokilaakson juusto: Cashew-chilidippi
  • Jokilaakson juusto: Cashew parm, vegaaninen vaihtoehto parmesaanille
  • Jokilaakson juusto: Cashewpohjainen proteiinivanukas, choco-caramel
  • Juustoportti: Leipäjuusto
  • Laitilan Wirvoitusjuomatehdas: Kukko Pils 5,5%

Kilpailu etenee siten, että helmikuussa 2024 pidettävässä finaalitapahtumassa valitaan viisi voittajatuotetta. Ne esitellään Lidlin kansainvälisille ostajille heinäkuussa 2024 Saksasssa pidettävässä ostotapahtumassa.

Lisätietoa kilpailusta Lidlin verkkosivulla lidl.fi/vauhtiavientiin