Vegaaniset Ilo-cashewtuotteet pääsivät jatkoon
Lidlin Vauhtia vientiin kilpailuun osallistui yli sata tuotetta, joista finaaliin valittiin 15. Jokilaakson Juustolta finaaliin pääsi kolme vegaanista Ilo-tuotetta: Cashew-chilidippi, Cashew parm ja Cashewpohjainen proteiinivanukas, choco-caramel.
– Olemme jatkoon valinnasta tosi iloisia. Vienti on ollut tavoitteenamme, kun olemme kehittäneet vegaanisia cashewpohjaisia tuotteita, kertoo toimitusjohtaja Esa Luomanperä Jokilaakson Juustolta.
– Suomen ruokavienti voi nojata eri maissa eri vahvuuksiin. Ruotsissa arvostetaan perinteisiä Suomi-tuotteita ja jossakin muussa maassa voimme erottautua erikoisruokavalio-osaamisella. Vegaaniset tuotteet ovat tällä hetkellä kiinnostavia joka puolella Eurooppaa, Lidl Suomen kaupallinen johtaja Mikko Forsström sanoo Lidlin tiedotteessa.
Finalistit
- Finlandia Candy: Revontulimarmeladi
- Finnforel: LoHi savustettu kirjolohifilee
- Görans: Döner kebablastut
- Jalostaja: Auran valkosipuli-persiljalevite
- Jokilaakson juusto: Cashew-chilidippi
- Jokilaakson juusto: Cashew parm, vegaaninen vaihtoehto parmesaanille
- Jokilaakson juusto: Cashewpohjainen proteiinivanukas, choco-caramel
- Juustoportti: Leipäjuusto
- Laitilan Wirvoitusjuomatehdas: Kukko Pils 5,5%
Kilpailu etenee siten, että helmikuussa 2024 pidettävässä finaalitapahtumassa valitaan viisi voittajatuotetta. Ne esitellään Lidlin kansainvälisille ostajille heinäkuussa 2024 Saksasssa pidettävässä ostotapahtumassa.
Lisätietoa kilpailusta Lidlin verkkosivulla lidl.fi/vauhtiavientiin