Jokipojan lohikeitto

Herkullinen lohikeitto valmistuu vain 20 minuutissa.

Näitä aineksia tarvitset

4 ruokailijalle

  • 1 rkl Jokipoika Gheetä eli kirkastettua voita
  • 1 kpl sipuli
  • 1 kpl valkosipulinkynsi
  • 6 kpl kiinteää perunaa
  • 6 dl vettä
  • 1 kpl kalaliemikuutio
  • 250 g Jokipoika sulatejuustoa
  • 300 g lohta, keittokuutioina
  • 50 g kylmäsavulohta
  • tilliä ja kevätsipulia

Tee näin:

Hienonna sipulit, kuoritut ja lohkotut perunat, kuullota hetki kirkastetussa voissa. Lisää vesi ja liemikuutio, kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua 10-12 min kunnes perunat ovat kypsiä. Lisää kuuman keiton joukkoon paloiteltu sulatejuusto ja sekoita. Lisää lopuksi lohipalat, hautua noin 5 minuuttia kunnes kala on kypsää ja viimeitele hienonnetulla tillillä sekä kevätsipulilla.


Avainsanat
Tulosta resepti