Aromikas Jokipoika Ghee ja täyteläinen Silva Tuorejuusto maustavat tätä kuivakakkua ihanasti. Halutessasi voit tuunata kakkua lisäämällä jauhettua kanelia tai kardemummaa tai raastamalla joukkoon luomusitruunan kuorta.
Näitä aineksia tarvitset
- 200 g Jokipoika Ghee kirkastettua voita
- 2,5 dl sokeria
- 3 munaa
- 1 dl perunajauhoja
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 200 g Silva Tuorejuustoa
- Koristeluun tomusokeria
Tee näin
Voitele ja korppujauhota huolella 1,8 litran rengasvuoka.
Vaahdota huoneenlämpöinen, pehmeä Jokipoika Ghee ja sokeri.
Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen, samalla sekoittaen.
Yhdistä perunajauhot, vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää jauhoseos ghee-munaseokseen ja sekoita. Lisää lopuksi huoneenlämpöinen tuorejuusto.
Paista kakku 175 asteessa uunin alimmalla paistotasolla 55 – 60 min. Peitä tarvittaessa leivinpaperilla, ettei pinta tummu liikaa.
Anna kakun odottaa kumoamista pöydällä noin 15 minuuttia. Kun kakku jäähtyy, sen rakenne napakoituu ja vältät kakun murtumisen.
Koristele jäähtynyt kakku tomusokerilla.