Rapean maukas kana-nachopelti sopii mainiosti illanviettoon tai viikonlopun herkkuruoaksi isommassakin porukassa. Milloin sinä nauttisit tästä hieman erilaisemmasta, mutta erittäin herkullisesta nachopellistä?
Näitä aineksia tarvitset:
Tortillasipsejä
Maustamattomia broilerin sisäfileitä
Kananmunaa
Jokilaakson Juuston Kirkastettua voita (aiemmin Jokipoika Ghee)
Nacho & Taco juustoraastetta
Nacho & Taco Cheddar Juustodippiä
Nachomuru
- Tortillasipsejä
- Oreganoa
- Chiliä
- Juustokuminaa
- Savupaprikajauhetta
- Mustapippuria
- Suolaa
Paahdettu valkosipuli-tuorejuustokastike
- Muutama paahdettu valkosipulinkynsi
- 150 g maustamatonta tuorejuustoa
- Limen mehua
- Suolaa
Paahdettu tomaattisalsa
(Video-ohje erikseen sivun lopussa)
- Miniluumutomaatteja
- Tuore chili
- 1 kokonainen valkosipuli
- 1 limetti
- Suolaa
Valmistusohjeet:
1. Tee nachomuru kanan kuorrutetta varten. Laita tortillasipsejä blenderiin ja sekoita tasaiseksi muruksi. Mausta tuoreella tai kuivatulla oreganolla, chilillä, juustokuminalla, savupaprikajauheella, mustapippurilla sekä suolalla.
2. Paloittele broilerin sisäfileet sopiviksi suupaloiksi. Pyörittele kanapalat kananmunassa sekä nachomuruseoksessa. Paista kanapalat runsaassa kirkastetussa voissa niin kauan, kunnes palat ovat rapeita. Nosta palat siivilään hetkeksi odottamaan.
3. Valmista paahdettu valkosipuli-tuorejuustokastike. Sekoita muutama paahdettu valkosipulinkynsi, tuorejuusto, limen mehu sekä suola hienoksi sauvasekoittimella.
4. Tee paahdettu tomaattisalsa. Paahda rasiallinen miniluumutomaatteja, tuore chili sekä kokonainen valkosipuli oliiviöljyn kera uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia. Purista valkosipulista kynnet blenderiin. Lisää tomaatit sekä chili ilman kuorta, kantaa ja siemeniä valkosipulin kynsien sekaan. Purista mukaan puolikkaan limen mehu ja sekoita. Mausta suolalla, pippurilla ja tuoreella korianterilla.
5. Ota esille uunivuoka tai -pelti, jonka pohjalle tulee tortillasipsejä. Annostele oman maun mukaan päälle paahdettua tomaattisalsaa sekä Nacho & Taco juustoraastetta. Lisää cheddar-juustodippiä. Nosta astia uuniin 200 asteeseen kunnes juusto sulaa. Lisää lopuksi päälle kypsät kuorrutetut kanapalat, paahdettu valkosipuli-tuorejuustokastike, tuoretta korianteria sekä kattilassa lämmitettyä cheddar-juustodippiä.
6. Herkullisen rapea crispy chicken nachopelti on nyt valmis tarjottavaksi!
Katso video-ohjeet nachopellin tekoon alta!
Paahdetun tomaattisalsa-kokkausvideon löydät Vili´s Kitchen Suomi-sivulta osoitteesta www.tiktok.com/@viliskitchensuomi/video/7030429545270381829 👈